You are currently viewing Веслувальниця Світлана Скробало тренується в Норвегії

Веслувальниця Світлана Скробало тренується в Норвегії

Про спортивні досягнення петропавлівчанки Світлани Скробало відомо давно. В 2018 році вона у парі з Вікторією Нагорною вперше взяли участь в чемпіонаті Європи юніорів з академічного веслування у Франції і вибороли першість.

Чемпіонки не зупиняються на досягнутому і продовжують спортивну кар’єру. Вікторія тренується в Литві, а Світлана – в Норвегії.

– Мене люб’язно прийняв місцевий клуб міста Берген, – розповідає Світлана. – Зараз я маю можливість тренуватися. Мені для цього надали човен, а допомагає тренер.

Спортсменка вже брала участь у трьох регатах, які проходили в різних містах Норвегії. У своїй спортивній скарбниці має медалі за призові місця. Радіє Світлана, що мала нагоду змагатися з сильними суперниками з національної збірної Норвегії.

На останній регаті наша веслувальниця посіла ІІ місце. Зараз Світлана виступає в одиначці (одна в човні) . Зізнається, що це поки що складно, але з кожним тренуванням виходить все краще.

– Звісно, важко в новому середовищі, – ділиться своїми переживаннями дівчина. – Серйозним бар’єром є мова. Але цей бар’єр можна подолати. Я вже можу спілкуватися англійською. Маю намір вичити норвезьку. Порада усім сьогоднішнім школярам – вивчати іноземну мову! Це необхідна умова входження в європейський простір.

Хвилюється Світлана за своїх земляків, вболіває за Україну, спостерігає за подіями на Батьківщині. Сумує за батьками і дуже вдячна їм за те, що вони дали їй право вибирати свій шлях в житті.

Нагадаємо:

Світлана Скробало навчалася в Петропавлівській ЗОШ №1. В шкільні роки займалася танцями та акробатикою, першим тренером був Дедюхін Сергій Августович. Від серпня 2013 року почала спортивний шлях в академічному веслуванні. Того ж року вступила до Дніпропетровського вищого училища фізичної культури. За 4 роки навчання стала багатократною чемпіонкою Дніпропетровської області, призеркою України серед юніорів до 18 рокі та молоді до 23 років. Виступала у різних класах човнів: 4 четвірка парна та 4- четвірка без стернового та 2 двійка парна з Вікторією Нагорною.

В 2017 році вступила до Національного університету фізичної виховання і спорту України в Києві .А вже в 2018 році Світлана склала нормативи Майстра спорту України. В 2018 році вперше взяла участь в чемпіонаті Європи юніорів до 18 років (Франція). Світлана Скробало та Вікторія Нагорна вибороли першість та золоті медалі. В Чемпіонаті світу в Чехії посіли 4-те місце. В кінці сезону відбувся чемпіонат Європи молодь до 23 років в Білорусі – посіли 2 місце. В 2020 році сформували єкіпаж 2- (двійка зі стерновим ) з Вікторією Нагорною. Разом виграли відбірковий Чемпіонат України.

Пишаємося нашою краянкою! Зичимо спортивних вершин! Віримо в те, що українські спортсменки сильні, спритні і витривалі!

Залишити відповідь