You are currently viewing Поради від виноградаря Анатолія Овчіннікова

Поради від виноградаря Анатолія Овчіннікова

Як правильно куштувати виноград?

Якщо хочете відчути справжній смак винограду, коли куштуєте при покупці винограду, то завжди беріть виноградинку зверху грони. Там завжди в першу чергу достигає. І тоді ви відчуєте справжній смак винограду.

Із яких сортів винограду починати початківцю?

Для того, щоб їсти смачний виноград увесь сезон, я б порадив придбати два сорти дуже ранніх, два сорти середніх і один пізній сорт виноградів. Конкретніше: надранні сорти – «Зіронька», «Ромбік», «Полонез»; ранні сорти – «Лівія» та «Аркадія», середні сорти – «Монарх», «Ландиш»; пізній сорт – «Анюта». А ще я раджу обирати ті сорти винограду, які після дозрівання можуть висіти на лозі до кінця сезону.

Де краще купувати саджанці?

Знайти чесного продавця саджанців винограду. Щоб купити той сорт, який дійсно відповідає назві. Не треба гнатися за новинками та за розрекламованим товаром. Довіряйте тим, хто сам вирощує і сам готує саджанці.

Як обрати місце для вирощування винограду?

Треба вибрати місцевість, яка буде сонячною протягом доби.

Як можна на смак розпізнати справжнє виноградне вино?

Спражнє вино, яке виготовлене з винограду, не може бути занадто солоденьке. У ньому обов’язково будуть присутні гіркота, і кислота, і терпкість, і тоніни. Коли роздавлюється виноградинка, то у ній є кислота і терпкість. Це натуральний продукт і дуже корисний для здоров’я.

На яких Інтернет-ресурсах можна дізнатися про секрети догляду за виноградом?

Я дивлюсь новинки на ютуб-каналі «Виноградний калейдоскоп» Геннадія Зуболевича. Там є відео і про мене. Щоб потрапити на цей канал, треба дійсно зробити щось надзвичайне. Там багато розповідей про виноградарів України.

Залишити відповідь