You are currently viewing Микола Кравцов: Найвідповідальніша категорія населення по сплаті за комунальні послуги – це пенсіонери

Микола Кравцов: Найвідповідальніша категорія населення по сплаті за комунальні послуги – це пенсіонери

Кожен з нас є споживачем житлово-комунальних послуг: постачання води, газу, електроенергії, тепла, утримання будинку, вивозу сміття. Договірні відносини передбачають не тільки обов’язки надавача послуг – вчасність, регулярність, якість – але й захист прав споживачів. Головний обов’язок споживача – оплачувати спожиті послуги в повний обсяг та у встановлені норми. Нинішні ціни на комунальні послуги були встановлені ще у 2018, 2019 та 2020 роках.

Війна – економічно складний і затяжний період. І, скажімо, якщо на їжу більшості наших громадян вистачає, то на оплату комунальних послуг – не завжди. Товариство «Комунальник – 2011» навіть в умовах війни  продовжує надавати населенню свої послуги: ремонтують водогін та вчасно вивозять сміття. 

– Війна війною, але сміття треба збирати, хоч і ціни на паливо значно підвищилися, – говорить Микола Кравцов, керівник комунального товариства. – Станом на 26 липня 2022 року заборгованість населення за водопостачання  складає 106 299 гривень, за водовідведення – 41 391 гривень, вивіз твердих побутових відходів – 338 456 гривень. Після публікації у березні місяці списків боржників за комунальні послуги ситуація по сплаті була відчутною. Але до совісті злісних боржників так і не достукалися. Найвідповідальніша категорія населення по сплаті за комунальні послуги – це пенсіонери.

ТОВ «Комунальник – 2011» нагадує споживачам про необхідність передачі показників лічильника за водопостачання щомісяця 29-31 числа на номер телефону – 095-708-31-73

Залишити відповідь